Gyalogos, de nem a legjobb fajtából..


A gyalogátkelőhelyet az autósok szabálytisztelő rétege megfelelő körültekintéssel közelíti meg. Senki sem szereti, ha valaki felpattan a motorháztetőre, vagy véres nyomot hagy a szélvédőn,ezért jómagam is fokozott óvatossággal közlekedek, főleg, amióta már egyszer okozója voltam egy ilyen balesetnek...Most szerencsére semmi nem történt, csak az zavar, hogy a gyalogos még annyit sem tesz a saját biztonsága érdekében, hogy a kijelölt helyen megy át.

:(:(:(


Ebben csak az a szomorú, hogy az autósnak lassan mindenhol, minden előtt meg kell állnia, a gyalogost azonban nem szinte senki nem utasítja rendre aki tehetné. :(
Gyermekkoromban (20-25 éve) eszem ágába nem jutott volna átszaladni az úton, főleg ha volt zebra, mert tartottunk a balesettől, valamint a rendőröktől, akik mindenhol ott voltak. Egy életre megtanultam azt is, hogy ha van kijelölt kerékpár út, azon kell kerékpározzak. Igaz ehhez az kellett, hogy az autók közül kiintsen a rendőr, elmondja a játékszabályokat, stb, s nem pénzre büntetett, hanem leeresztette a kerekeimet, hogy miközben hazafelé tolom a kerékpárt, legyen időm gondolkozni a tetteimen...
Akkor nem dobott fel az eset, de ma fejet hajtok előtte is, tény hogy egy életre bennem maradt az emlék, nem úgy mint egy anno 500 Ft-os büntetési csekk.
100 szónak is egy a vége, ezeket a rendőri intézkedéseket hiányolom nagyon manapság, mivel sajnos csak az "útiokmányokat, eü-dobozt, izzókészletet kérném bemutatni" kategória maradt meg sokukban, valamint a fenyegetőzés, feljelentés, közben nem foglalkoznak azzal, hogy kettő vagy több sávos úton átszaladgáló rá nem érő gyalogosok között lassan ügyesebben közlekednek szerencsétlen autósok, mint egy Rénszarvas-teszt esetében.
:(

Friss hozzászólások
HIRDETÉS

Autóskamera itt megvehető:


Választék: