Előzés a leállósávon...

  • : Function split() is deprecated in /chroot/home/autoskam/autoskamera.hu/html/modules/filter/filter.module on line 895.
  • : Function split() is deprecated in /chroot/home/autoskam/autoskamera.hu/html/modules/filter/filter.module on line 895.

2008 április 13. Késő délután az M7 autópályán Budapestről a Balaton irányában autóztam éppen. Felvettem a forgalom ritmusát, a két sávban sűrű volt a forgalom, nem rohantam,
drága a benzin. A nap lemenőben, az erős szembefény miatt a videofelvétel elég sötét, de jól látható a lényeg:
A külső sávban egy nagyméretű jármű, teherautó. 100 körül megy, de és sem sietek, mert a belső sáv is lassan halad, szépen autózgatok a külsőben. Ekkor érkezik a szokásos IQ bajnok a belsőben, nagy és erős autójának biztonságában,de valahogy nem kortódnak előle a többiek, így fékezni kényszerül szegény. Ezzel kezdődik a jelenet, a belső sávban az érkező fekete doboz féklámpái szépen jelzik, hogy a vezető legalább a féket ismeri.


Hamar kiderül, hogy a kormányt is tudja használni.
Amint elhalad a külsőben közlekedő nagy gépjármű mellett, logikus döntést hoz:
mivel a belső sávban lassan vánszorognak előtte, a külső sáv is szinte tömve, ezért az egyetlen, tahólogikával használható sávot veszi igénybe: a leállósávot. Jól látható a teherautó előtt átvágva a leállósávban csillan meg az autó, majd hatalmas porfelhőt maga után hagyva tovaszáguld. Gratulálok neki. Nyilván nem tudja, hogy szabálytalan,
de remélem meg fogja tudni, amikor majd legközelebb egy lerobbant Hummer áll majd a leállósávban.
Fontos hozzátenni: a felvétel rögzített autós kamerával készült, nem mobiltelefonnal, hiszen vezetés közben egy mobiltelefonos fotózás nagyon veszélyes! Az erős szembefény miatt a rendszám nem látszik, és szerencsére az autó típusa sem, amit viszont könnyű kitalálni.

Friss hozzászólások
HIRDETÉS

Autóskamera itt megvehető:


Választék: